Curriculum (valencià)

español   valencià   english   français

Nascut a La Font de la Figuera, Rafael Mollà Penadés prové d’una família de músics i va iniciar els seus estudis musicals als 6 anys. Ben prompte va descobrir el seu interés per la interpretació i la composició musical. Cursa els estudis oficials de música als Conservatoris Professional d’Almansa i Superior d’Alacant, obtenint Premi Fi de Grau en Trompa i Menció d’Honor en Piano.

Es professor de Piano, de Percussió, de Trompa, de Solfeig i Teoria de la Música, i de Música de Cambra.

IMG_0792

Els seus mestres de Piano han sigut d’entre altres Luís Alberto Ruiz, Jacobo Ponce i Ramsi Yassa. Amb aquest últim realitza els cursos de “diplôme d’enseignement” en l’especialitat de Piano a l’École Normale de Musique de Paris.

Com a concertista de piano, debuta amb l’Orquestra Gaspar Cassadó dins del cicle “Joves intèrprets” al Palau de la Música de València. El 2005 rep el segon premi al VI Concurs Internacional d’Interpretació d’Alcoi.

Les seues composicions estan escrites majoritariament per a piano. S’inclouen tant sonates i preludis com estudis, nocturns i altres peces. La seua Fantasia per a piano va ser guardonada i sel·leccionada com a obra obligada al XVII Concurs Internacional de Piano “José Iturbi” de València al setembre de 2010.

Quant a la seua tasca docent, cal destacar que ha sigut professor als Conservatoris Superiors de Música “Joaquín Rodrigo” de València i “Óscar Esplà” d’Alacant, així com també als Conservatoris Professionals de Música de València, Catarroja, Requena, Dénia, Elx i al Conservatori de Dansa d’Alacant.

Actualment es Professor de Piano al Conservatori Professional de Música “Mestre Vert” de Carcaixent.

 

Anuncios